Chevy High Performance
Click here to find out more!

not all rockers are getting oil

  
Chevy High Performance
Item Posts    Sort Order

not all rockers are getting oil

 
ricky.wright10 ricky.wright10
New User | Posts: 2 | Joined: 04/13
Posted: 04/28/13
02:55 AM

i have a strong 350 in wich i bent a posi lock, after replacing the set and resetting the valve lash and running the engine to operating temp i've noticed not all rockers are getting oil. i have removed and blown out all defective pushrods but the problem remains. it is 4 on each side randomly spread  

Dave632 Dave632
Addict | Posts: 2219 | Joined: 07/08
Posted: 04/28/13
03:24 PM

Do you have oil restrictors in the block?
They will cause a limited amount of oil to go to the valve train.  
[[SUPPORT AMERICAN CARS, STOMP A RICE CAR TODAY.]]

ricky.wright10 ricky.wright10
New User | Posts: 2 | Joined: 04/13
Posted: 04/30/13
01:07 AM

not that im aware of, at ran it hard at a track day when the posi gave way and it dident make any unusual noise before hand. im thinking possibly the lifters??? the engine has not done many kms but they have been hard ones. its also been resting in the shed for years while ive been travelling  

redneckjoe69 redneckjoe69
Addict | Posts: 2337 | Joined: 03/10
Posted: 04/30/13
03:40 AM

if hyd lifters, try re-setting the valve-lash on all the cylinders again, while the engine is running.  

WScott WScott
New User | Posts: 40 | Joined: 03/12
Posted: 04/30/13
04:41 AM

out of curiosity how is your oil pressure at idle when hot, are you getting
oil through the rockers when you increase rpm, also if you are running poly locks on
heads with short rocker studs with roller rockers you do not have enough threads
for the nuts and studs to have sufficient strength under severe punishment